Goede voornemens en hoe deze beter vol te houden

De eerste twee weken van het nieuwe jaar zijn alweer voorbij. Hoe staat het met jouw goede voornemens? Is er al iets van terechtgekomen? Ben je al meer aan het hardlopen? Leef je al gezonder? Heb je het al minder druk?

Vier op de vijf Nederlanders maakt elk jaar weer opnieuw goede voornemens. Gezonder eten en meer bewegen staan vrijwel op elk goede voornemens lijstje. Dit is de top 5 goede voornemens van Nederlanders:

 • Afvallen
 • Minder druk
 • Meer bewegen
 • Minder snoepen
 • Zuiniger met geld omgaan

Echter aan het eind van ieder jaar, wanneer je gaat terugblikken op jouw goede voornemens en wat je nu daadwerkelijk hebt gedaan, blijkt dat er maar een kwart van de mensen het lukt om hun goede voornemens ook echt vol te houden. Daarom geeft Underun 8 tips om jouw voornemens dit jaar wel vol te houden!

 

 1. Staan er meer dan 2 voornemens op jouw lijstje? Streep dan voornemens door totdat jij de 2 (voor jou) meest belangrijke voornemens over hebt.
 2. Zelfreflectie, vraag aan jezelf waarom deze voornemens de voorgaande jaren niet zijn doorgezet door jou. Of natuurlijk, waarom heb ik een voornemen juist wel kunnen volhouden? Stap dus niet in dezelfde valkuilen en erken jouw succesfactoren.
 3. Stel kleine realistische doelen. Je kunt eruit willen zien als een topsporter of model, maar stel dan als doel dat je per maand bijvoorbeeld 0.5 kilo gewicht wilt verliezen.
 4. Zet je doel in stappen op. Elke keer wanneer je een stap bereikt, beloon je jezelf met iets waar je blij van wordt.
 5. Deel jouw goede voornemens met jouw familie, vrienden en collega’s. Vraag aan hun ook om jou te herinneren aan deze goede voornemens zodat je ze niet vergeet en een stok achter de deur hebt om niet op te geven.
 6. Wanneer je het even niet meer ziet zitten, stel jezelf de vraag: ‘Hoe zal het zijn wanneer ik mijn doel bereikt heb?’
 7. Lukt het even een dagje of week niet om jouw goede voornemens na te streven? Laat je dan niet uit het veld slaan. Ga de dag of week erna gewoon weer fris van start, niemand is perfect.
 8. Zoek lotgenoten en blijf elkaar motiveren. De kans dat je jouw goede voornemens blijft behouden is namelijk groter wanneer je er samen met een of meerdere personen aan werkt. Wie gaat er met jou mee hardlopen voor die halve marathon in september?

Wat waren jouw goede voornemen voor 2017? Heb je het voor elkaar gekregen om ze vol te houden? Laat ons dan in de comments weten hoe!

160 gedachten over “Goede voornemens en hoe deze beter vol te houden”

Laat een reactie achter